Grüner See bezoeken – handige video

Eén van de mooiste meren van Oostenrijk is de Grüner see, verscholen in het groene hart van Oostenrijk namelijk de Stiermarken. Vlakbij het dorpje Tragöß.  Het meer is aan het einde van de zomer en tijdens de wintermaanden niet meer dan een vijver. Het staat praktisch droog waardoor wandelroutes en een aantal zitbankjes zichtbaar en bruikbaar zijn. Op het diepste punt is de Grüner See hooguit 1,5 meter diep. Alleen zodra het zonnetje in de lente weer gaat schijnen en de sneeuw hoog in de bergen begint te smelten stijgt het water tot wel 12 meter diepte.

Wat is er dan zo bijzonder aan de Grüner See?

Een meer is gewoon een meer, alleen het water in de Grüner See blijft helder, kraakhelder. Je ziet gewoon de wandelpaden en de bankjes nog staan. Alleen dan onder water. Dat heeft natuurlijk een magische aantrekkingskracht op duikers en watersporters. Maar helaas, sinds enkele jaren is het verboden om te duiken in het meer want het water werd door de vele bewegingen juist troebel waardoor het de magische aantrekkingskracht en helderheid verdween.

Vincent van alles over Oostenrijk bezocht recentelijk het meer in de Steiermark en maakte er een handige video over met handige tips over de wandelroutes en het parkeren.

Reacties zijn gesloten.