Schloss Schönbrunn bezoeken

Bezoek Schloss Schönbrunn in Wenen

Het jachtslot van de Habsburgers stond vroeger midden in het landschap, nu staat het midden in Wenen, ten westen van het oude centrum in de wijk Hietzing.Het slot is nog steeds omgeven door een prachtig aangelegd park. Het paleis werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw, maar Maria Theresa liet het in 1918 grondig verbouwen. Zowel het plein voor het slot als het paleis zelf hebben een perfecte symmetrie. Van de ruim 1400kamers zijn er 40 opengesteld voor bezoekers. U ziet vooral de staatszalen die met veel pracht en praal zijn ingericht en beschilderd.

Historisch interessatn zijn de Spiegelzaal, waar de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart in 1762 op zesjarige leeftijd een concert gaf voor keizerin Maria Theresa, en de Grote Galerij: hier werd gedanst na afsluiting van het Congres van Wenen (1815) waarbij Europa was herverdeeld.

Groot prachtig park

Het park aan de achterzijde van het paleis heeft een oppervlakte van ruim een vierkante kilometer en is één van de highlights van het bezoek aan het slot. Het park werd overigens al aan het einde van de 18e eeuw opengesteld voor het grote publiek. De tuinen, bloemperken, waterpartijen en fonteinen zijn aangelegd in Franse stijl rond een grote fontein (Neptunusfontein). Zowel het slot als de tuinen zijn door de Unesco als werelderfgoed aangemerkt.

Dierentuin Schönbrunn

Naast een aantal bijzondere gebouwen is er ook een uitgebreide dierentuin in de tuinen van Schönbrunn, als één van de enige dierenparken in Europa heeft de Tiergarten Schönbrunn Pandaberen. voor de dierentuin dient u apart entree te betalen of u kunt een combi-ticket kopen bij de ingang van het slot.

Een andere attractie van het park is het labyrint. In 2004 werd ontdekt dat in bepaalde delen van het park positieve aardstralen zijn. Er is een kaartje beschikbaar waarop deze staan aangegeven.

Schönbrunn Paleis
Adres: Schönbrunner-Schloss-Strasse 13
Openingstijden: 08.30-17.00 (juli en augustus tot 18.00), het park rond het paleis is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Reacties zijn gesloten.