Stift Melk

Bezoek je Oostenrijk? Sla Stift Melk niet over!

Stift van Melk in Oostenrijk
Oostenrijk staat bekend om haar prachtige natuur en bezienswaardigheden. Daarom is het een fantastische vakantiebestemming voor wie van een combinatie van deze twee houdt. Beklim de ene dag een berg en bezoek de volgende een stad. Geniet van de lekkernijen in menig ‘konditorei’ (banketbakkerij) of schuif aan tafel bij een ‘Heurigen’, een wijnboer waar je lokale spijzen kunt bestellen. Je bent verzekerd van een echte Oostenrijkse ervaring!

Een benedictijnenabdij in de Wachau-vallei

Een prachtige Oostenrijkse vallei is die van de Wachau, dé wijnstreek van het land en vooral bekend om de Grüner Veltliner. In de groene en meanderende vallei is wederom genoeg te zien. Een aanrader in deze omgeving is Stift Melk, een imposante benedictijnenabdij. Op een dik uur rijden vanaf hoofdstad Wenen is deze abdij van grote afstand zichtbaar. ’s Avonds wordt de buitenkant door tientallen schijnwerpers opgelicht en geeft het de abdij een zeer bijzonder uiterlijk.

Een plek om je ogen uit te kijken

Dichtbij gekomen blijft het bouwwerk indrukwekkend. De architectuur laat niet te wensen over. Het gebouw met de wit en zachtgele buitenkant heeft een minstens zo bijzondere binnenkant. Binnen in Stift Melk kijk je in iedere ruimte je ogen uit. Door voor een tour te kiezen leer je menig feit over de geschiedenis, maar zonder is er ook voldoende om je aan te vergapen. Voor boekenliefhebbers is er een bibliotheek van meerdere verdiepingen, en de kerk is één en al pracht en praal!

Sissi-achtige taferelen

Met goed weer zijn ook de tuinen een bezoekje waard. Bezoek je de tuinen in Salzburg of de Oostenrijkse hoofdstad dan kan ook deze niet op je lijstje ontbreken. Maak er een wandeling en waan je in Sissi-achtig taferelen! Sluit af met een kopje koffie en je bezoek aan de bezienswaardigheid is compleet.

Een omweg waard!

Stift Melk is één van dé bezienswaardigheden van Oostenrijk. Bij een bezoek aan het land kan deze abdij eigenlijk niet ontbreken. Zeker wanneer Wenen op de planning staat is Melk een omweg waard. Oostenrijk heeft genoeg te bieden, en de benedictijnenabdij hoort daar zeker bij!

Reacties zijn gesloten.