Betaal niet te veel voor je vignet

Ik hoorde het de afgelopen weken weer erg vaak van gasten in ons appartement. Wat zijn de autobaan vignetten voor Oostenrijk duur. Dan vraag ik mij altijd af waarom negen euro voor 10 dagen gebruik van de autobanen in Oostenrijk duur is? Ga eens op vakantie naar Frankrijk. Daar betaal je vaak een paar honderd euro om even heen-en-weer te rijden voor je vakantie in de alpen aan tol.

Als ik dan doorvraag hoor ik vaak dat mensen tot wel 20 euro hebben betaald, dat is raar want de prijs voor een 10 dagen vignet is vastgesteld 9,50 voor 2021. De vignetten zijn dan vaak besteld bij een website die hoog in Google staat en voor de aanvraag service van een digitaal vignet gewoon 10 euro administratiekosten durven te rekenen.

Lees ook eens:  De meest gestelde vragen over een vignet voor Oostenrijk

Hoge administratiekosten voor een Oostenrijks vignet

Hoe hoger je staat in Google hoe meer je aan Google moet betalen voor de advertentie, hoe hoger je staat hoe meer je verkoopt. Dat is een beetje de reclame slagzin van Google. Deze kosten moesten echter wel betaald worden. Op een vignet voor Oostenrijk wordt in het algemeen geen winst gemaakt. Je moet het als aanbieder bijvoorbeeld een tankstation als een soort van service zien.   De kosten voor de advertenties wordt door een aanbieder van een vignet dan ook maar al te graag door berekend in de administratiekosten. Deze kunnen dus pittig oplopen.

Bestel alleen via officiële kanalen

Ook bij de ANWB betaal je service en/of administratiekosten voor een autobaanvignet voor Oostenrijk. Alleen dit zijn de normale kosten geen winstmarges of andere poespas.  Wil je nu gewoon een vignet kopen voor € 9,50 dan kun je deze minimaal 21 dagen voor vertrek kopen op de website van Asfinag. De eigenaar van de tolwegen in Oostenrijk. Deze krijg je dan in de vorm van een digitaal vignet en is gekoppeld aan je kenteken. Kun je die 21 dagen niet wachten, koop je vignet dan onderweg bij één van de tankstations voor de Duits/Oostenrijkse grens. Daar kun je het vignet ook tegen de vastgestelde prijs van € 9,50 kopen.

Reacties zijn gesloten.