Winterbanden in Oostenrijk

Gsneeuwkettingen en winterbanden in Oostenrijka je op wintersport naar Oostenrijk met de auto? Vergeet dan je winterbanden niet. Winterbanden zijn in Oostenrijk namelijk tussen 1 november en 15 april in Oostenrijk verplicht tijdens winterse omstandigheden. Ook het gebruik van sneeuwkettingen is op sommige wegen tijden s gladheid en opvriezende weggedeelten verplicht.

De winterbanden hebben  minstens nog 5 mm profiel en zijn op alle wielen van je auto, bus of camper aanwezig. Dus niet alleen op de aandrijvende wielen.

Hoge boetes

Ben je onderweg in Oostenrijk tijdens winterse omstandigheden zonder goede winterbanden. Dan heb je een groot probleem. De boetes zijn in Oostenrijk namelijk niet mis als er sprake is van een vermijdbaar risico. Mocht je namelijk een aanrijding veroorzaken en is jou voertuig niet voorzien van winterbanden dan geldt er een omgekeerde bewijslast. Je bent dan namelijk bij voorbaat schuldig aan het veroorzaken.

#Schneeketten bei einer Expedition ins #Erzgebirge. Sa gen haft #vanlife

Een bericht gedeeld door Thomi (@t4gewinnt) op

Sneeuwkettingen

Reis je naar een hoger gelegen skigebied dan zijn sneeuwkettingen onmisbaar. Sneeuwkettingen leg je op de aandrijvende wielen. dus heb je een auto met voorwiel aandrijving dan leg je om deze banden de kettingen, bij een achterwiel aangedreven auto op de achterste banden. Let bij deze auto’s wel op dat je tijdens het maken van een bocht veel minder grip hebt.

Sneeuwkettingen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maken, vanzelfsprekend kies je de juiste maat voor jou auto. Kijk voor je overgaat tot aankoop van sneeuwkettingen goed of je winterbanden de zelfde maat als je zomerbanden hebben.  Kies bij sneeuwkettingen niet gelijk voor de goedkoopste. Het gaat ook een beetje om gebruiksgemak. Het is namelijk erg vervelend als je in het donker loopt te klooien met het omleggen van een set sneeuwkettingen die niet meewerken.

Handig om mee te nemen

Naast een basisuitrusting (ijskrabber, bezempje, ruitensproeiervloeistof (antivries) en een verbandtrommel is het verstandig om een warme deken, een paar handschoenen die vies mogen worden en een een goed werkende zaklamp mee te nemen.

Reacties zijn gesloten.