Schatzbergbahn Wildschonau

Met de opening van de vernieuwde Schatzbergbahn is het skigebied Alpbach-Wildschonau oftewel Skijuwel helemaal klaar voor de toekomst. De oude vier persoons gondelbaan heeft plaatst gemaakt voor een nieuwe 8 persoons gondel met een hogere capaciteit. De capaciteit is bijna verdubbeld. De oude baan vervoerde 1.600 wintersporters per uur en met de nieuwe Schatzbergbahn zijn dat er 2.650. Daarnaast is er flink geïnvesteerd in meer comfort en meer snelheid. In het verleden wilde de wachttijden voor de oude Schatzbergbahn wel eens oplopen tot meer dan 30 minuten en dat is natuurlijk niet meer van deze tijd.

Gedurende de zomermaanden is er hard gewerkt aan de vervanging van de oude kabelbaan naar het skigebied bij Auffach. Alle masten zijn vervangen en zowel het dal, het midden en het bergstation zijn gemorderniseerd en voldoen aan de laatste technische eisen. De gondels hebben nu nu een gelijkvloerse instap en zijn dus ook makkelijker toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Het skigebied heeft met de nieuwe gondelbaan ruim 17 miljoen euro geïnvesteerd in de toekomst.

Start in den Winter from Toni Silberberger on Vimeo.

Meer investeringen in Skijuwel

Naast de nieuwe gondelbaan in Auffach is er in het skigebied meer geinvesteerd. Naast het Wiedersberghornberg berg station is een moderne rodelbaan gebouwd. Deze rodelbaan is één van de snelste van Oostenrijk en is het hele jaar geopend mits het weer dat natuurlijk toelaat.

Op gastronomisch gebied is er in het skigebied ook het nodige gedaan. Het grote berggasthof op de Schatzberg de “Schatzbergalm” is tijdens de zomermaanden volledig verbouwd en gemoderniseerd. Wie wil kan zelfs blijven slapen. Zodat je direct vanuit je bed de piste op kunt.

Waar ligt het skigebied Skijuwel

Skijuwel ligt in Tirol – Oostenrijk. Vanaf Utrecht is het skigebied ongeveer 10 uur rijden voornamelijk over de Duitse autobahnen. Voor het gebruik van de Oostenrijkse autobahnen is een tolvignet verplicht.

Reacties zijn gesloten.