Wintersporten in Oostenrijk duur?

Een weekje naar de sneeuw in Oostenrijk kan aardig in de papieren lopen. De reis, de accommodatie een skipas voor de hele familie, en dan heb je nog niks gegeten en gedronken. Een week wintersport is dan ook al snel duurder dan 2 weken naar de camping in Frankrijk tijdens de zomermaanden.

Hoe kun je dan toch besparen op je wintersportvakantie?

Wintersport aanbiedingen in OostenrijkBoek je vakantie vroeg. De voordelige accommodaties zoals pensions, appartementen en hotels tasten ieder jaar voorzichtig de start van het seizoen af. Het is namelijk voor een eigenaar van een verblijf fijn om te weten dat er inkomsten zijn. dus worden de eerste kamers vroeg in het seizoen voor lagere prijzen aangeboden. De echte wintersport aanbiedingen kun je dan ook het beste boeken in de maanden september, oktober en november.  Wil je niet vroeg boeken of heb je nog geen vrije dagen? Dan ben je aangewezen op de last-minutes en een beetje geluk.

Vliegen een goedkope optie?

De aanbiedingen van goedkope vliegtickets naar de sneeuw vliegen je als sneeuwvlokken om de oren. Maar…. is vliegen wel goedkoop? De tickets in ieder geval wel, maar neem je bagage mee dan gaat de teller al lopen. Ben je éénmaal op de luchthaven in Oostenrijk , dan moet je nog naar je skigebied, dat kan met een huurauto of een transfer en ook hier tikt de teller stevig door. Een taxibusje kost al snel 100 euro voor een enkele reis met het gezin.

Met de auto naar de wintersport

De auto blijft in principe met meer dan 2 personen de meest voordelige manier om te reizen naar Oostenrijk. Vertrek bij voorkeur niet op de drukke zaterdag maar kijk of je ook op zondag mag aankomen bij je accommodatie. Dat scheelt je veel files en stress op de Duitse Autobahnen.  Onderweg besparen kan door niet te tanken langs de autobahn maar een stukje er vanaf. Dat scheelt misschien 15 minuten maar wel 15 euro op een volle tank. Tevens kun je daar ook vaak voordelig een broodje en een kop koffie kopen.

De skipassen

Wil je naar boven, dan heb je een skipas voor de liften nodig. Deze zijn vooral in het hoogseizoen erg prijzig. Kijk vooraf dus goed naar het skigebied wat je wilt bezoeken en bekijk goed of er familie-aanbiedingen zijn. Bepaal van te voren of je het meest uitgebreide skipas nodig hebt. 300 km aan pistes is natuurlijk super interessant maar ga je dat ook werkelijk skiën?

Kleinere skigebieden zijn goedkoper

Een inkopertje, de bekende skigebieden zoals Saalbach Hinterglemm en Brixen zijn natuurlijk razend populaire bestemmingen onder Nederlanders. (lees: 4,5 miljoen overnachtingen alleen al in Tirol) Daarmee wordt dus ook de prijs bepaald. Wil je besparen kies dan voor een kleiner skigebied zoals Achensee.

 

 

Reacties zijn gesloten.